Linkbuilding

De onderdelen van linkbuilding

lalalal

lalalal

lalalal

Wat is linkbuilding?

Linkbuilding is één van de 3 pijlers van SEO. Wanneer je begint met SEO zal je horen over linkbuilden. Met linkbuilding bouw je autoriteit op, wat invloed heeft op de waarde van jouw website en/of pagina. Vaak wordt er gedacht in kwantiteit bij linkbuilding. Want ja, hoe meer hoe beter, toch? Maar dat ligt vaak toch wat complexer. 

 

Met linkbuilden ben je bezig met het vergaren van relevante backlinks voor jouw website. Het doel van linkbuilden is verkrijgen van een hogere positie in Google. Heb je relevante links die naar jouw website verwijzen, hoe meer waarde jouw website of pagina krijgt. Een website met een hogere waarde wordt door Google als relevant gezien voor de bezoeker en scoort daarom hoger in zoekresultaten.

proj5
proj5

Welke linkbuilding strategieën zijn er?

Linkbuilden kan je op verschillende manieren doen. Elke manier heeft zijn eigen voor en nadelen. Het is belangrijk om na te gaan wat bij jou en jouw website past. 

 

Links ruilen

De meest voorkomende manier van linkbuilden is het ruilen van links. Hierbij benader je verschillende mensen die ook op zoek zijn naar een website om een link kwijt te kunnen, dit noem je ook wel een linkruil. Een nadeel hiervan is is dat het veel tijd kost. Het is slim om van te voren een goede mail template op te stellen en daarmee een succesvolle mail outreach te doen. Website beheerders ontvangen namelijk vaak meerdere mails per dag. Bedenk je ook dat zij wat terug willen voor jouw link. Zorg er dus voor dat jij ook wat te bieden heb. Denk aan ruil bestand met jouw websites waar jij een link kwijt kan. 

 

Zelf backlinks toevoegen

Een relatief makkelijke manier om backlinks te vergaren is het zelf toevoegen van jouw links op bedrijvengids websites. Dit soort type links zijn minder waard in het SEO perspectief aangezien je deze zelf kan creëren.

 

Backlinks kopen

De snelste manier om een backlinks te vergaren, is door backlinks te kopen. Je biedt namelijk geld aan een website waar jouw link komt te staan. Heb je wat extra geld over om een extra goede backlink te krijgen? Dan kan je ook kijken naar websites met een gemiddeld hogere waardes zoals een hoog aantal bezoekers. Hiermee verhoog je snel je autoriteit. Wel moet je hiervoor oppassen omdat dit door Google als Black hat SEO wordt gezien. 

Waar moet je op letten bij linkbuilden?

Iets wat mensen vaak vergeten bij het linkbuilden, is het bekijken of je links na een langere tijd nog online staan. Het klinkt misschien logisch, maar toch is het goed om in de gaten te houden. Het kan namelijk zo zijn dat je link wordt verwijderd of dat de link verwijst naar een 404 pagina van jou. Dan is het slim om contact op te zoeken met degene met wie je hebt geruild, dit noem je ook wel broken linkbuilding. Daarnaast zal je ook moeten letten op de relevantie van de website waar jij jouw link plaatst. Gaat jouw website over huisdieren, dan is het niet relevant om een link te plaatsen op een website dat over auto’s gaat. Verder zal je naast de relevantie van de backlink ook moeten kijken naar tekst waar jouw link uit bestaat. Ook wel een anchortext of ankertekst genoemd.

 

Wil je meer weten over de verschillende linkbuild technieken of hoe je het beste een webbeheerder kan benaderen. Lees het in onze blogs. 

 

proj5

Relevante blogs